28 Νοε 2014

Η δήλωση της χρονιάς! Σε αντιδιαστολή με ένα ρατσιστικό σύνθημα στον Πειραιά.



Τους άφησε άφωνους: Αποκάλυψε τα μυστικά του μάρκετινγκ τροφίμων

Ακόμα κι αν πιστεύουμε ότι  είμαστε αρκετά ενημερωμένοι για  τις μεθόδους

χειραγώγησης του  καταναλωτικού κοινού που χρησιμοποιεί το  μάρκετινγκ της βιομηχανίας τροφίμων ,  αυτό το  σύντομο βιντεάκι θα μας κάνει λιγο  πιο υποψιασμένους και καχυποπτους.

Μια αποκαλυπτική ομιλία της συμβούλου μάρκετινγκ Kate Cooper που πρέπει να μας βάλει όλους σε σκέψη:



25 Νοε 2014

Και η ζωή κι ο θάνατος ενός θρύλου του Blues, του Robert Johnson


 
Πολλά έχουν γραφτεί για τον Robert Johnson,
το θρύλο του Blues. Αυτό το κείμενο
είναι ουσιαστικά μια απόπειρα
να εξετάσει περισσότερο ιστορικά
και λιγότερο φολκλορικά–μυθολογικά τη ζωή του.

Ο Robert Johnson γεννήθηκε στις 8 Μαϊου του 1911 στο Hazelhurst του Μισσισσιππή από την Julia Dodd και τον Noah Johnson. Ο πατέρας του σχεδόν αμέσως τους εγκατέλειψε, με αποτέλεσμα ο Robert να μην τον γνωρίσει ποτέ. Η μητέρα του είχε άλλα επτά παιδιά, τα περισσότερα αγνώστου πατρός. Τα επώνυμα της μητέρας του άλλαζαν κατά καιρούς μιας και υιοθετούσε όχι μόνο τα επώνυμα των ανδρών που παντρευόταν, αλλά και των ανδρών, με τους οποίους κατά καιρούς συζούσε. Κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά ποιο ήταν το πατρικό της επώνυμο αν και πολλοί ισχυρίζονται, πως ήταν το Major.

Πάντως, είναι γενικά παραδεκτό από διάφορους μελετητές της ιστορίας του Robert Johnson, πως η μητέρα του, του αποκάλυψε το όνομα του πραγματικού του πατέρα την εποχή του μεγάλου οικονομικού κραχ των ΗΠΑ, όταν πλέον λευκοί και μαύροι από κοινού βίωναν την απόλυτη εξαθλίωση και δυστυχία...