30 Νοε 2014

H φυλετική διάκριση μεταξύ λευκών και αφροαμερικάνων στις ΗΠΑ βάσει αριθμών.

Το μελάνι στην απόφαση του δικαστηρίου, με την οποία ο δολοφόνος του Mike Brown‬, Darren Wilson δεν θα παραπεμφθεί σε δίκη είναι ακόμα νωπό.
Αρκετές φωνές, μεταξύ αυτών και ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, μεσιές Ομπάμα με το όνομα, έσπευσαν να ξεκαθαρίσουν πως «ήταν η κακιά η ώρα», «το θύμα ήταν κακό παιδί», «δεν μπορεί, κάτι θα έκανε», αλλά κυρίως πως δεν τίθεται θέμα ρατσισμού….
¨Ετσι λοιπόν, απαλλοτριώνει από το OmniaTV ο DrAluca μερικά στατιστικά, τα οποία, ω του θαύματος, μας δείχνουν μια άλλη πραγματικότητα…

Όσον αφορά την εργασία, οι Αφρο-Αμερικανοί χτυπήθηκαν σκληρότερα από οικονομική ύφεση επί Μπους από ό, τι οι λευκοί και οι θέσεις εργασίας δεν έχουν επανέλθει γι’αυτούς  σχεδόν με τον ίδιο ρυθμό:
Δείκτες ανεργίας με βάση τη φυλή.
FT_13.08.202_BlackWhiteUnemployment
Αυτή η τεράστια διαφορά μεταξύ των λευκών  και των Αφροαμερικανών, στα ποσοστά απασχόλησης ισχύει ανεξάρτητα από το μορφωτικό επίπεδο,  μορφωμένοι Αφρο-Αμερικανοί έχουν επίσης διπλάσιες πιθανότητες να είναι άνεργοι, σε σχέση με τους λευκούς που διαθέτουν το ίδιο επίπεδο εκπαίδευσης:
unempbyed

Μεταξύ των Αμερικανών που γεννήθηκαν στις ΗΠΑ, σχεδόν το 40% όλων των περιπτώσεων φυματίωσης είναι Αφρο-Αμερικανοί. Οι οποίοι αποτελούν μόνο περίπου το 13% του πληθυσμού των ΗΠΑ
Αναφερθείσες περιπτώσεις φυματίωσης βάσει της καταγωγής, της φυλής και την εθνικότητα :
tb_in_blacks_chart

Από την άλλη πλευρά, αν και οι Αφρο-Αμερικανοί είναι δυσανάλογα πιθανό να είναι φτωχοί, είναι μόνο το ένα τέταρτο των Αμερικανών που ζουν σε συνθήκες φτώχειας, οι λευκοί αποτελούν περίπου το 41% των φτωχών. (Αν η κατανομή ήταν ανάλογη, οι λευκοί θα κάλυπταν το 70 τοις εκατό περίπου του ποσοστού των φτωχών και οι Αφρο-Αμερικανοί θα ήταν το 13%). Οι λευκοί Αμερικανοί που δεν θέλουν να βοηθήσουν τους φτωχούς, επειδή έτσι θα βοηθήσουν ανθρώπους άλλης φυλής, είναι στην πραγματικότητα εκείνοι που δημιουργούν το πρόβλημα στους λευκούς φτωχούς εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα.
Eθνοτική κατανομή των φτωχών των ΗΠΑ, 2001 :
poverty

Οι περισσότερες θανατικές ποινές αποφασίζονται για τη δολοφονία λευκών ανθρώπων, παρόλο που οι Αφρο-Αμερικανοί αποτελούν το 50% των θυμάτων δολοφονιών (και είναι μόνο το 12% του πληθυσμού) :
Επομένως αν ένας Αφρο-Αμερικανός άντρας, είχε πυροβολήσει δέκα φορές το αυτοκίνητο κάποιων λευκων παιδιών από τα προάστια, επειδή έπαιζαν μουσική πολύ δυνατά, σκοτώνοντας έναν από αυτούς, πιστεύω ότι όλοι γνωρίζουμε, πως θα υπήρχε σίγουρα καταδίκη για δολοφονία και είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα επιβαλλόταν εναντίον του και η θανατική ποινή.
Σε περίπτωση καταδίκης για ανθρωποκτονία, οι Αφρο-Αμερικανοί έχουν 38% περισσότερες πιθανότητες να αποφασιστεί εις βάρος τους η θανατική ποινή απ’ό,τι σε άτομα άλλων φυλετικών ομάδων : 

Το 88% των Αφρο-Αμερικανών σε μια δημοσκόπηση του Pew το 2013 είπε ότι υπάρχει «πολύ» (46%) ή «κάποια» (42%) διακρίση εις βάρος τους.
Μόνο το 57% των λευκών συμφώνησαν και μόνο το 16% των λευκών είπε ότι υπάρχει «μεγάλη » διάκριση κατά των Αφρο-Αμερικανών:

Μέση καθαρή αξία των νοικοκυριών των λευκών: $ 110.000.
Μέση καθαρή αξία των νοικοκυριών των Αφρο-Αμερικανών: $ 5000 :
Xάσμα πλούτου βάσει φυλής :

Kοιτάζοντας το ίδιο σύνολο των νοικοκυριών κατά τη διάρκεια μιας περιόδου 25-έτων, η IASP διαπίστωσε, ότι το χάσμα πλούτου μεταξύ των λευκών και των Αφρο-αμερικανικών οικογένειων τριπλασιάστηκε μεταξύ 1980 και 2009 :

Ένας σε κάθε 15 αφροαμερικανούς είναι έγκλειστος σε σύγκριση με τον έναν σε κάθε 106 λευκούς άνδρες
Ή αλλιώς όπως το δείχνει το παρακάτω διάγραμμα το ποσοστό φυλάκισης ανά 100.000 άτομα με βάση το φύλο και τη φυλή:
(μετάφραση, επιμέλεια Sylvia)
Τέλος αναδημοσίευσης, και σχολιάκι για το κλείσιμο…
Η μάλλον, μια συμβουλή… Πριν τρέξεις να ξεπλύνεις το ρατσιστικό κίνητρο απο μια δολοφονία όπως η άνωθεν, κάνε λίγο υπομονλη, γιατί, δυστυχώς για σένα, υπάρχουν πολλές καταγραφές που θα σε κάνουν απλά ρεζίλι…
Εκτός αν έχεις ιδίων όφελος, οπότε βιάσου όσο μπορείς. Άλλωστε, δεν θα καθίσεις να μπεις σε διαδικασία διαλόγου μετά την λάσπη σου.
Κοινώς, εν έτη 2014 ο ρατσισμός (ακόμα και αυτός ο χολυγουντιανός, ο κατά των Αφροαμερικανών στις ΗΠΑ, ο οποίος πολλοί θεωρούσαν πως είναι παρελθον πλέον), καλά κρατεί… Ειδικά στα σώματα ασφαλείας… Τυχαίο?
Χαμογελάτε…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ εκτονώνεστε ...