16 Ιουλ 2014

"Θεούσα" της ΔΗΜΑΡ σε παλαιοκομματικό ‘Ποτάμι’

κατηγορεί το πρώην κόμμα της για αντικληρικαλισμό!
Άγιος Χριστόφορος κυνοκέφαλος, ιερός ναός Αγίων Αναργύρων στο Αντρώνι                       Ηλείας (8ος αι)
Άγιος Χριστόφορος κυνοκέφαλος, ιερός ναός Αγίων Αναργύρων στο Αντρώνι Ηλείας (8ος αι)
του Αναγνώστη Λασκαράτου
Είχαμε (8.5.2012)  επισημάνει την απλοϊκή και άδολη πίστη της (εκ ΠΑΣΟΚ) βουλευτίνας της ΔΗΜΑΡ κας Μάρκου:  «Αικατερίνη Μάρκου και Β.Οικονόμου (εκ σοσιαλιστών), βουλευτές ΡΗΜΑΔ, στη λιτανεία του Αγίου Χριστόφορου του Σκυλοκέφαλου (ήταν μισός σκύλος-μισός άνθρωπος) στο Πικέρμι, χοροστατούντος του μητροπολίτη Λούτσας και Χρυσής Αυγής Νίκου Χατζηνικολάου».
Είναι πράγματι συγκινητικό μια βουλευτίνα να πιστεύει σαν τρόφιμη του φιλόπτωχου των Σεραφείμ-Μαρινάκη, πως υπήρξαν κάποτε άνθρωποι με κεφάλι σκύλου στην Αφρική, όπως ο άγιος Χριστόφορος ο Κυνοκέφαλος, σωσίας του θεού Άνουβι, προστάτης των αυτοκινητιστών, και του Σώματος Εφοδιασμού-Μεταφορών του φιλοχρίστου μας Στρατού, πολιούχος του Αγρινίου, επειδή έχει την ιδιότητα να διώχνει το χαλάζι από τα χωράφια (γαυγιζοντας;).
Η κα Μάρκου, όταν βυθιζόταν το ΠΑΣΟΚ, κατέφυγε αρχικά στο αναδυόμενο μέσα στην καταιγίδα ναυαγοσωστικό της ΔΗΜΑΡ και τώρα βυθιζομένου (από τις πολλές μανούβρες) και του σκαφιδίου του μπαρμπα-Φώτη, πηδάει στο ιδιωτικό γκαζάδικο του κυρ Σταύρου, με πλήρωμα κάθε ξέμπαρκο πολιτευτή ευρέως και νεφελώδους φάσματος.
Έχω την αίσθηση πως το θολό «Ποτάμι», μια πιο μοδάτη, απολίτικη  και νεανική  ΔΗΜΑΡ, θα μαζέψει κάμποσο κόσμο στο τσούρμο του  και θα λάμψει στις επόμενες εκλογές ως πρώτος στη λίστα προτεραιότητας κυβερνητικός συνέταιρος του Σαμαρά ή του Τσίπρα, αν το ΠΑΣΟΚ δεν αντικαταστήσει έγκαιρα το Μεγάλο Λογοκριτή της Εκκλησίας κ.Βενιζέλο. Ο Ποταμάρχης αντιμετώπισε ήδη τον ταλαίπωρο κ.Κουβέλη μέσω μιας επιστολής του, με απωθητική αλαζονεία, (του 6% προς το 1%) συμπεριφερόμενος σαν να μην είναι και ο ίδιος ένα από τα στηρίγματα του αποτυχημένου πολιτικού σκηνικού, ένας υπάλληλός του που τώρα πήρε προαγωγή: «Το πολιτικό προσωπικό της χώρας που έχει δοκιμαστεί κι έχει αποτύχει, θα πρέπει ίσως να σκεφθεί ότι η ανώτερη υπηρεσία που μπορεί να προσφέρει στην κοινωνία, είναι η συνταξιοδότησή του». Να αποστρατευτεί χίλιες φορές, αλλά μαζί με τους δημοσιογράφους που το στήριξαν και μαζί με τις παλιομοδίτικες πολιτικές του, όπως η μεταφορά του Αγίου Φωτός. Όμως ο δημοσιογράφος και «η τηλεοπτική εκπομπή που έγινε κόμμα»,  θα κριθούν πια από τα έργα τους  και ο πολιτικός χρόνος τώρα είναι πολύ συμπυκνωμένος και τα περιθώρια να πουλάς φύκια για μετάξι έχουν ελαχιστοποιηθεί.
Δεν του έφτανε του κ.Κουβέλη η αναιδής ψυχρολουσία του δημοσιογράφου της ιδιωτικής τηλεόρασης, γεύτηκε και την αχαριστία της φιλόδοξης γυναίκας. Πήρε  χαρτί και στυλό και έγραψε (10/07/2014) η κα Μάρκου σε αυτόν που την ανέσυρε από την αφάνεια και την έφερε στη Βουλή, όταν όλα γύρω της χάνονταν: «…Την κατάσταση χειροτέρευαν οι στερεότυπες και βαρετές αντικληρικαλιστικές, ψευτοδιεθνιστικές εμμονές που δυστυχώς πάντα χαρακτήριζαν τον χώρο αυτό και που στοιχίζουν, απομακρύνοντας δημοκρατικούς πολίτες του κέντρου, οι οποίοι ναι μεν ζητούν αλλαγές σε προοδευτική κατεύθυνση, αλλά δεν επιθυμούν ούτε την απόρριψη της δημιουργικής παράδοσης, ούτε την εγκατάλειψη των γειτονιών των πόλεων στην αναρχία και το έγκλημα». Θα μου μείνει η απορία, από πότε η ΔΗΜΑΡ ευνοούσε την παράδοση των πόλεων στην αναρχία και στο έγκλημα; Επίσης  τι σημαίνει εκείνο το «ψευτοδιεθνιστικές». Είναι διεθνίστρια η επιστολογράφος και δεν της έπεφτε αρκετά διεθνιστής ο τ.αρχηγός της ή απλά τα ελληνικά της, όπως και οι ιδέες της ή και τα targetgroup της είναι λίγο μπερδεμένα;
Ο κ.Κουβέλης είναι Ρωμιός αριστερός καταφερτζής (μέχρι ενός σημείου βεβαίως, από ένα υψόμετρο και πάνω είναι τυπικός loser), που φλερτάρει διακριτικά με το ιερατείο, συγκαλύπτει όλα σχεδόν τα σκάνδαλά του, επισκέπτεται και επαινεί τον Αρχιεπίσκοπο (πιο πολύ από τον Καρατζαφέρη, λιγότερο ασφαλώς από τον Τσίπρα), δίνει φαρισαϊκά, μαζί με την κα Μάρκου και με τους μισούς βουλευτές του, θρησκευτικό όρκο στη Βουλή, αν και επίσημα το κόμμα του (τ.Προέδρου του ΔΣΑ παρακαλώ) στο πρόγραμμά του ζητάει ατομικά δικαιώματα, ανεξιθρησκία, χωρισμό Κράτους-Εκκλησίας και πολιτικό όρκο. Ο αντικληρικαλισμός του αριστερού κληρικαλιστή Κουβέλη και της ΔΗΜΑΡ, βρίσκεται μόνο στην επινοητική μυθοπλασία της κας Μάρκου, που ψάχνει να βρει δικαιολογίες για τη αποχώρησή της, τέτοιες που να της ανοίξουν το δρόμο για την παλαιοκομματική ιερωνυμική ‘Ελιά’ του Φαρμακονησιού και των φυλακών υψίστης ασφαλείας, που διώχνει το Ν.Δήμου χάριν της κρατικής χρηματοδότησης της ιερής απάτης του Αγίου Φωτός. Αν ο κ.Κουβέλης ήταν πράγματι αντικληρικαλιστής και εκφραστής πολλών μεταρρυθμιστικών αξιών, η αυτοδιορισμένη εκπρόσωπος του «κέντρου» (;) δεν θα τολμούσε να τον κατηγορήσει, το πολύ-πολύ να έφευγε σιγανά κι αθόρυβα. Θα είχε φέρει η ΔΗΜΑΡ τότε στο προσκήνιο ένα σωρό σοβαρά ζητήματα, θα ήταν σφιχτοδεμένη, θα είχε διακριτό στίγμα, θα απολάμβανε σεβασμού και εκτίμησης. Τώρα είναι μια σούπα με πολύ χαμηλό ιξώδες, που έχει την τύχη μιας σούπας. Χύθηκε και τα ζουμιά της τρέχουν από δω κι από κει.
Η κα Μάρκου όμως έχει πολύ περισσότερη ευλάβεια να επιδείξει στο βιογραφικό της, πέρα από τη συμμετοχή της σε λιτανείες αγίων Λυκανθρώπων. Αντιγράφω:
1.«Δεν έχει αφήσει Εκκλησία για Εκκλησία η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Κατερίνα Μάρκου. Την Μ.Δευτέρα την εντοπίσαμε στην Ασπροβάλτα ενώ λίγες ημέρες νωρίτερα έκανε μια βόλτα και από την Μητρόπολη Θεσσαλονίκης για να πάρει την ευλογία του… Άνθιμου … Όπως μάθαμε ο Μητροπολίτης της εξέφρασε και τη συμπάθεια στο πρόσωπό της γιατί, όπως είπε δεν έκρυψε ποτέ την πίστη της.… Υπενθυμίζεται πως πρόσφατα η κ. Μάρκου συνόδευσε τον Πατριάρχη …» (Β. Στολ.-15.4.2014). 
2.«Το τσίμπησε το δωράκι της από τον Πατριάρχη! Ο λόγος για την Κ.Μάρκου, η οποία ενώ καθόταν στο τραπέζι υποδοχής του Βαρθολομαίου δέχτηκε από συνεργάτη του…μια ασημένια χτένα και έναν ασημένιο καθρέφτη! Σημειώνεται πως στο ίδιο τραπέζι βρίσκονταν η Στ.Ξουλίδου και η Χρ.Γιαταγάνα των «Αν. Ελ.» και η Ι.Γαϊτάνη του ΣΥΡΙΖΑ (σημ.Λασκ.: Νομίζω πως οφείλουμε να ασχοληθούμε και με την περίπτωσή της), τις οποίες ωστόσο δεν είδαμε να κουβαλούν κάποια… σακούλα!» (21.10.2013).
Δεν είναι σωστό να ασχολούμαστε με την ιδιωτική ζωή κανενός, προσωπικά κατανοώ τις ανθρώπινες αδυναμίες στις οποίες όλοι μας είμαστε έκθετοι, αλλά όχι την υποκρισία.  Κάποιος τόσο ευσεβής και πιστός της «δημιουργικής παράδοσης»(;), οπαδός μάλιστα της τάξης που κινδυνεύει από την «αναρχία» (!), όπως η κα Μάρκου, δίνει κάποια δικαιώματα να υποψιαστούμε αντιφάσεις που γεννούν υποψίες πολιτικάντικης θρησκευτικής υποκρισίας. Η κα Μάρκου, έστειλε και μια επιστολή διάψευσης στο ‘Πρώτο Θέμα’ για κάποια ιδιωτική της υπόθεση (23.6.2014).
Είμαστε μπροστά σε μια παραλλαγή του φαινομένου που ο ελληνικός κινηματογράφος απαθανάτισε ως «Πνεύμα και Ηθική» ή απλά διαβάσαμε κακόπιστα κουτσομπολιά; Ο καθένας μπορεί να κρίνει, στο βαθμό που ένας πολιτικός που έχει ως σημείο δημόσιας αναφοράς του την κρατική θρησκευτική πίστη, υπόκειται στον έλεγχο της ειλικρίνειάς του. Οι ενδυματολογικοί κώδικες της κας Μάρκου επίσης δεν είναι αυτοί του κουμπωμένου γιακά και προκαλούν τις ζηλότυπες αντιδράσεις βουλευτίνων του κόμματος του ιππότη της Ορθοδοξίας Πάνου Καμμένου, οι οποίες αλιεύουν στο ίδιο γκρουπ εκλογικών πελατών: «Με… έξωμο εμφανίστηκε προχθές στο βήμα της βουλής η πανύψηλη βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Κατερίνα Μάρκου. Βλέποντάς την  λοιπόν, η βουλευτής των Αν.Ελ. Ραχήλ Μακρή, στην οποία είχαν γίνει συστάσεις για τις ενδυματολογικές επιλογές, άρχισε να φωνάζει στον αντιπρόεδρο της βουλής: “Αυτά δεν τα βλέπεις τώρα;”».
Για να καταλήξω, ο Νίκος Δήμου περίσσευε στο Ποτάμι και του έλλειπε η Κατερίνα Μάρκου; To κόμμα αυτό είναι σταθμός ανακύκλωσης παλαιοκομματικών υλικών ευκαιρίας;
ΥΓ
Ο αρχηγός της, κατά την κα Μάρκου «αντικληρικαλιστικής» (έλεος!), ΔΗΜΑΡ, μαιτρ της σαπουνόφουσκας, που ονειρεύεται νυχθημερόν (όσο κι αν οι πιθανότητες ελαχιστοποιήθηκαν), Προεδρία της Δημοκρατίας, θα μας πει πως προχώρησε και τι καλούς καρπούς απέφερε η αναγγελθείσα φανφάρα της συνεργασίας του με τον Αρχιεπίσκοπο; Η σιωπή της ΔΗΜΑΡ για τα εκατομμύρια της ΜΚΟ «Αλληλεγγύης» και για πολλά ακόμη ιερά σκάνδαλα (λησμονημένα Βατοπέδια, μεγαλοκαταθέτες μητροπολίτες, φοροδιαφυγές, μοναστηριακές υπεράκτιες κλπ), έχει «αριστερό πρόσημο» που θα’λεγε με τα αριστεροδικολαβίστικά του και ο κ.Κουβέλης ή απλά μιλάμε για συμφωνίες κυρίων;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ εκτονώνεστε ...