26 Ιουν 2014

«Ο κόσμος έχει απηυδήσει πια με τους Παλαιστίνιους»

Απαλλοτριώνει από το OmniaTV ο DrAluca , με την ελπίδα να φτάσει όσο πιο μακρυά γίνεται αυτό το κείμενο, μπας και μαθει ο κόσμος την αλήθεια για αυτούς τους…παλιοΠαλαιστήνιους που ριμάζουν τις ζωές τόσων ανθρώπων.

Ας λάμψει η αλήθεια.
“Κάποιος πρέπει να τους σταματήσει!
Ο κόσμος έχει απηυδήσει με τους Παλαιστίνιους
από τον  SAM BAHOUR*
Έχω βαρεθεί αυτούς τους Παλαιστίνιους. Νομίζω ότι ο κόσμος σε γενικές γραμμές έχει επίσης βαρεθεί τους Παλαιστινίους. Έχουν προχωρήσει πολύ με την δαιμονοποίηση των Ισραηλινών και αυτό πρέπει να σταματήσει. Η διεθνής κοινότητα πρέπει να δράσει τώρα, πριν να είναι πολύ αργά και το Ισραήλ σβηστεί από τον χάρτη και μια δεύτερη τραγωδία ιστορικών διαστάσεων επηρεάσει ένα σημαντικό τμήμα του παγκόσμιου εβραϊκού πληθυσμού.
Για αρχή, οι Παλαιστίνιοι εισέβαλαν από ξηρά, θάλασσα και αέρα στο Ισραήλ και εκτόπισαν πάνω από το ήμισυ του εβραϊκού πληθυσμού του Ισραήλ το 1948. Φανταστείτε, περισσότερο από το ήμισυ του πληθυσμού του Ισραήλ εκτοπισμένο, αναγκάζονται να ζουν μέχρι σήμερα, 66 χρόνια αργότερα, στις άθλιες κατασκηνώσεις προσφύγων μόνο λίγες ώρες μακριά από τα σπίτια τους. Εκτός από κάποιες αμυδρές προσπάθειες να επιτύχουν την επιστροφή,  πίσω στα σπίτια τους στο Ισραήλ, οι ισραηλινοί πρόσφυγες έχουν υπάρξει «παραλόγως λογικοί» έχοντας αποδεχτεί την μοίρα τους  και συνεχίζουν να περιμένουν υπομονετικά για μιά λέξη, που θα τους επιτρέψει να επιστρέψουν στην πατρίδα τους στο Ισραήλ. Αυτή η ανθρώπινη τραγωδία διαπράχθηκε από τους Παλαιστίνιους, οι οποίοι συνεχίζουν μέχρι σήμερα να στραγγαλίζουν τους Εβραίους πολίτες του Ισραήλ με τη χρήση ωμής βίας και της οικονομικής ασφυξίας, σε μια προσπάθεια να τους κάνουν να μεταναστεύσουν αλλού εθελοντικά.


Οι Παλαιστίνιοι είναι βίαια άτομα. Κάθε Παλαιστίνιος απόφοιτος λυκείου είναι εξαναγκασμένος σε υποχρεωτική στρατολόγηση, τρία χρόνια οι άντρες και δύο χρόνια οι γυναίκες. Κατά τη διάρκεια αυτής της στρατιωτικής θητείας, κάθε Παλαιστίνιος πολίτης έχει εκπαιδευτεί στη χρήση των όπλων και των μεθόδων μάχης. Πολλοί Παλαιστίνιοι καυχιούνται  για το πώς κακοποιούν Εβραίους κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής τους θητείας,  μερικοί μάλιστα έχουν αναρτήσει φωτογραφίες στον τοίχο τους στο  Facebook, στις οποίες ποζάρουν δίπλα από πτώματα Ισραηλινών ή με Ισραηλινούς που έπιασαν αιχμαλώτους και τους έχουν δέσει τα μάτια.
Οι Παλαιστίνιοι κάνουν την ζωή των Ισραηλινών άθλια και δυστυχισμένη. Έχουν στήσει στρατιωτικά σημεία ελέγχου γύρω από τις μεγαλύτερες πόλεις του Ισραήλ, όπως το Τελ Αβίβ, τη Χάιφα και την Eilat. Οι Παλαιστίνιοι στρατιώτες σταματούν μόνο ισραηλινά αυτοκίνητα, μερικές φορές για ώρες , αφήνοντας μόνο τα αυτοκίνητα των Παλαιστινίων να κάνουν βόλτα μέσα από τα σημεία ελέγχου τους ανεμπόδιστα. Όταν ένας Ισραηλινός θέλει να φύγει από το Ισραήλ,  πρέπει να πάρει άδεια πρώτα από τους Παλαιστίνιους. Εάν οποιοσδήποτε Ισραηλινός μπει στην μαύρη λίστα των Παλαιστινίων, είναι αδύνατο γι’αυτόν να εγκαταλείψει το Ισραήλ.  Φανταστείτε να μην είναι σε θέση να αφήσει τη χώρα του ή να τους επιτραπεί να φύγουν, αλλά να μην επιστρέψουν ποτέ. Ακόμα και όταν οι Ισραηλινοί θέλουν να ταξιδέψουν από τη μια ισραηλινή πόλη στην άλλη, οι Παλαιστίνιοι έχουν δημιουργήσει σημεία ελέγχου, τα οποία μοιάζουν με τους συνοριακούς σταθμούς, μεταξύ των ΗΠΑ και του Καναδά, με μία διαφορά: η διαδικασία να περάσει κανείς από κει είναι από τις πιο ταπεινωτικές, περισσότερο μοιάζει με την ώθηση ζώων μέσα σε κλουβιά, παρά με επιβάτες που διασχίζουν έναν συνοριακό σταθμό.
Το Ισραήλ διαθέτει μια τεράστια δυναμική για να γίνει ένα περιφερειακό οικονομικό κέντρο του τουρισμού και του εμπορίου, αλλά οι Παλαιστίνιοι εμποδίζουν την ικανότητα του Ισραήλ για  οικονομική ανάπτυξη με κάθε δυνατό μέσο. Οι Ισραηλινοί αγαπούν την τεχνολογία, αλλά κάθε smartphone στο Ισραήλ είναι ένα «χαζό»  τηλέφωνο, επειδή οι Παλαιστίνιοι αρνούνται να χορηγήσουν  το ηλεκτρομαγνητικό φάσμα, που ελέγχουν ως μέρος της κατοχής τους στο Ισραήλ-που απαιτείται  για την παροχή υπηρεσιών 3G σε ισραηλινές εταιρείες τηλεπικοινωνιών. Μπορείτε να το φανταστείτε ! Οι Παλαιστίνιοι στην πραγματικότητα αρνούνται να απελευθερώσουν τον εναέριο χώρο πάνω από το Τελ Αβίβ για τους Ισραηλινούς! Γίνεται ακόμη χειρότερο. Οι Ισραηλινοί έχουν βρει φυσικό αέριο στα ισραηλινά χωρικά ύδατα, στη θάλασσα του Τελ Αβίβ, και οι Παλαιστίνιοι αρνούνται να επιτρέψουν στις ισραηλινές επιχειρήσεις την πρόσβαση για την αξιοποίηση του φυσικού αερίου. Ακόμα και οι ισραηλινοί αλιείς συνήθως πυροβολούνται όταν ψαρεύουν στη Μεσόγειο.
Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά,  τα τελευταία 47 χρόνια οι Παλαιστίνιοι μετακινούν σιγά σιγά, τους  πολίτες τους στις κορυφές των λόφων γύρω από ισραηλινές πόλεις. Οι κορυφές των λόφων για πρώτη φορά κατασχέθηκαν με τη χρήση βίας, τότε ο Αραφάτ, και τώρα ο Αμπάς, στέλνει παλαιστινιακές δυνάμεις ασφαλείας για να προστατέψουν τα έδαφη που έχουν κατασχέσει.  Όταν τα εδάφη είναι έτοιμα, οι Παλαιστίνιοι αξιοποιούν τα τεράστια χρηματικά ποσά που χορηγοί έχουν δώσει σε αυτούς και κάνουν χρήση των κεφαλαίων, όχι για την κατασκευή σχολείων και ένος συστήματος υγείας, αλλά για την κατασκευή μόνιμων κατοικιών σε αυτούς τους στρατιωτικούς θύλακες γύρω από τις πόλεις του Ισραήλ, για να δελεάσουν τους Παλαιστίνιους από τη Ραμάλα και τη Χεβρώνα να κινηθούν προς το Τελ Αβίβ και άλλες πόλεις του Ισραήλ. Αυτό δεν είναι μόνο ενάντια στο διεθνές δίκαιο, αλλά αψηφά και την κοινή λογική. Πώς μπορούν οι Παλαιστίνιοι να συνεχίζουν να λένε μεγάλα λόγια, για το ότι θέλουν να ζήσουν σε ειρήνη με τους Ισραηλινούς, όταν συνεχίζουν να καταβροχθίζουν την ισραηλινή γή και προωθούν τον πληθυσμό τους ώστε να εγκατασταθεί στο εσωτερικό του Ισραήλ;
Νομίζεις ότι δεν μπορεί να γίνει χειρότερα; Λοιπόν, κάνεις λάθος. Οι Παλαιστίνιοι έχουν απαγάγει 5.000 Ισραηλινούς από τα σπίτια τους, περίπου 200 Ισραηλινά παιδιά κάτω των 18 ετών, και τους έχουν κλειδωσεί στις παλαιστινιακές φυλακές. Αυτές οι φυλακές που διατηρούν οι Παλαιστίνιοι είναι όλες χτισμένες μέσα σε παλαιστινιακά εδάφη στη Δυτική Όχθη και τη Γάζα. Όταν οι ισραηλινές μητέρες θέλουν να πάνε να επισκεφτούν τους αγαπημένους τους, πρέπει να πάρουν άδεια από τις παλαιστινιακές δυνάμεις ασφαλείας για να τους επισκεφτούν.  Εκατοντάδες από αυτούς τους  5.000 κρατούμενους, είναι φυλακσιμένοι χωρίς απαγγελία κατηγοριών, οι Παλαιστίνιοι με δόλο το αποκαλούν Διοικητική Κράτηση. Θα έλεγε κανείς ότι ο κόσμος θα είχε απαιτήσει να είναι υπόλογοι αυτοι οι  Παλαιστίνιοι δεσμοφύλακες , αλλά κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει εδώ και δεκαετίες. Αυτός είναι ο λόγος που έχει έρθει η ώρα να σταματήσουμε αυτούς τους Παλαιστίνιους μια για πάντα.
Δεν μπορούμε να αναμένουμε να ζήσουν έτσι για πάντα οι Ισραηλινοί.   Κάτι πρέπει να γίνει αμέσως για να σταματήσουμε αυτούς τους Παλαιστινίους και να τους ζητήσουμε να λογοδοτήσουν για τις καθημερινές φρικαλεότητες που διαπράττουν κατά της ανθρωπότητας.Οι  Ισραηλινοί είναι φιλήσυχοι ανθρώποι.
Αυτό που συμβαίνει σε αυτούς ξεπερνά κάθε φαντασία.
Η ισραηλινή κοινωνία έχει κάνει έκκληση στον κόσμο να διαχωρίσει την θέση του από την Παλαιστίνη. Οι Ισραηλινοί σε όλο το πολιτικό φάσμα  αναφέρονται, στο πώς οι Εβραίοι σε όλο τον κόσμο υποστήριξαν το μποϊκοτάζ κατά του απαρτχάιντ της Νότιας Αφρικής, το οποίο κατέρριψε με επιτυχία το ρατσιστιό καθεστώς. Οι Εβραίοι που τονίζουν ότι πάντα στην ιστορία βρίσκονταν στην πιο σωστή μεριά, από τα κινήματα στις ΗΠΑ για τα πολιτικά δικαιώματα, ως τους αγώνες των ανθρώπων στη Λατινική Αμερική. Τώρα παρακαλούν τον κόσμο να δράσει για να σταματήσει τους Παλαιστίνιους πριν να είναι πολύ αργά.
Η ώρα είναι τώρα να μποϊκοτάρουμε την Παλαιστίνη, να διαχωρίσουμε την θέση μας από την Παλαιστίνη, και να εφαρμόσουμε σοβαρές κυρώσεις για την Παλαιστίνη μέχρι να αφαιρέσει την στρατιωτική κατοχή από τους λαιμούς των Ισραηλινών.”
*Ο Sam Bahour είναι ένας Παλαιστίνιος-Αμερικανός σύμβουλος επιχειρήσεων στη Ραμάλα, στη Δυτική Όχθη, και blogs σε epalestine.com. Γράφει αυτό το σατυρικό άρθρο στο πνεύμα του «1984» του Όργουελ . Για να κάνετε αυτό το άρθρο να ταιριάζει στη σημερινή πραγματικότητα, αντιστρέψτε ακριβώς τους ρόλους του Ισραήλ / Ισραηλινοι με των Παλαιστίνη και / Παλαιστινίοι.
(πηγη : http://www.counterpunch.org/2014/06/19/the-world-is-fed-up-with-palestinians/)
Ένα από τα πιο δηκτικά και σατυρικά άρθρα που χω διαβάσει σχετικά με την κατάσταση των Παλαιστινίων αλλά και για την προκλητική στάση των ίσων αποστάσεων μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστίνης που διατηρούν αρκετοί. Ένας κυνικός ίσως αλλά και πολύ εύστοχος τρόπος για να φανεί η αλήθεια. Δεν κρύβω ότι διαβάζοντας τον αγγλικό τίτλο όταν έπεσε στα χέρια μου το άρθρο και μέχρι την πρώτη παράγραφο είχα εκνευριστεί. Και τότε κατανόησα τον στόχο του αρθογράφου, το χειρότερο ειναι ότι κάποιοι χρησιμοποιούν παρόμοια επιχειρήματα κυριολεκτικά και όχι σατυρικά, όπως σε αυτή την περίπτωση, για να κρατήσουν ίσες αποστάσεις αλλά και για να υποστηρίξουν οτι κινδυνεύει το Ισράηλ, νομίζω ότι το παραπάνω άρθρο αποτελει την πιο εύστοχη απάντηση αλλά και γελοιοποίηση όσων πράττουν κάτι τέτοιο…..

(μετάφραση, επιμέλεια : Sylvia )
Απηυδησμένος σύνδεσμος: http://wp.me/p1pa1c-jE0

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ εκτονώνεστε ...