6 Απρ 2012

Οι γριές πουτάνες

Ο θυμός που υποκλίνεται στον φόβο, το αυτομαστίγωμα και μερικές οικείες πολιτικές πρακτικές. 
Σε ένα από τα γνωστά ανέκδοτα της εποχής του Ψυχρού Πολέμου ο ηγέτης της Σοβιετικής Ένωσης Λεονίντ Μπρέζνιεφ επισκέπτεται τις ΗΠΑ. Ο Πρόεδρος Ρόναλντ Ρήγκαν τον υποδέχεται και τον ξεναγεί στα επιτεύγματα της Δύσης. Ένα από αυτά είναι και ένα υπερπολυτελές πορνείο. Ο Μπρέζνιεφ είναι ενθουσιασμένος από την εξυπηρέτηση και τη φροντίδα και αποφασίζει να κάνει ένα και στη Σοβιετική Ένωση. Όταν επιστρέφει, αναθέτει σε μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος να στήσουν το λαμπερό πορνείο. Η επιχείρηση στήνεται, αλλά δεν πάει καλά. Μετά από καιρό ο Μπρέζνιεφ τηλεφωνεί στον Ρήγκαν και του λέει πως η επιχείρηση πορνείο είναι προβληματική. Ο Ρήγκαν τον ρωτάει αν έχει επενδύσει όσα χρειάζεται ένα πολυτελές πορνείο. Ο Μπρέζνιεφ τον διαβεβαιώνει πως έχει δώσει εντολή να το εξοπλίσουν με τα καλύτερα χαλιά από το Ουζμπεκιστάν, μάρμαρα από την Αρμενία και τα πιο σύγχρονα κρεβάτια από την Ουκρανία. Ο Ρήγκαν τον ρωτάει τι πόρνες έβαλε και ο Μπρέζνιεφ του απαντά πως θα καλέσει τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος που ανέλαβαν το πρότζεκτ για να του πουν. Καλεί, λοιπόν, τους υπεύθυνους και τους ρωτά «βάλατε καλές πόρνες στο μπουρδέλο;». Αυτοί κοιτιούνται μεταξύ τους, αλλά χωρίς δισταγμό απαντούν «τις καλύτερες, εξήντα χρόνια μέλη του κόμματος».
Η Ελλάδα μοιάζει νομίζω πολύ με τη συγκεκριμένη ιστορία. Προσπαθεί να οδηγήσει στην ανάκαμψη την προβληματική της επιχείρηση, αναθέτοντας τη διάσωση στις πόρνες που είναι εξήντα χρόνια μέλη του κόμματος.
περισσότερα εδω 

5 Απρ 2012

ΩΣ ΠΟΤΕ Η ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΨΗΦΩΝ ΣΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΦΙΛΕ ΤΑΣΟ Μ ΚΑΙ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ;;;


Το ότι τα συνδικάτα και τα σωματεία δεν βρίσκονται στην καλύτερη τους φάση  για να αντιμετωπίσουν  την ολοένα εντεινόμενη επίθεση του κεφαλαίου και των πολιτικών του μορφών δεν οφείλεται μόνο στην ισχύ των τελευταίων.
Οφείλεται και στην βαθιά αντιδημοκρατική λειτουργία των ίδιων και στο πως οι ηγεσίες τους διαπαιδαγωγούν τα μέλη του. Και όταν μιλάμε για ηγεσίες δεν εννοούμε τις ηγεσίες μόνο της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ αλλά δυστυχώς και της αριστεράς και ειδικότερα του ΠΑΜΕ.
Δυστυχώς και επαναλαμβάνω δυστυχώς το τελευταίο διαπαιδαγωγεί τα μέλη του με την παλαιοκομματική λογική της βιομηχανίας  των μεταφερόμενων ψήφων ανά σωματείο για να εξασφαλιστούν οι συσχετισμοί και οι έδρες, τόσο στο ΔΣ, όσο και στο ΕΚΙ, κυρίως στο δεύτερο.
Μέσα στο τελευταίο τριήμερο είχαμε το ίδιο ποταπό και φτηνιάρικο ανήθικο παιχνίδι της  βιομηχανίας των μεταφερόμενων ψήφων σε δυο σωματεία. Στο σωματείο εμποροϋπάλληλων και λοιπών ιδιωτικών υπάλληλων, όπως  κατήγγειλαν μέλη και υποψήφιοι της αγωνιστικής παρέμβασης αλλά  και στο σωματείο ΔΩΔΩΝΗΣ.
Όσο με αφορά σε αυτό το σημείωμα θα ασχοληθώ με την επιβεβαιωμένη και με στοιχεία  διπλοψηφία εννέα συνάδελφων στο εργοστασιακό σωματείο ΔΩΔΩΝΗΣ και στο κλαδικό σωματείο ΜΕΤΑΛΛΟΥ για την ψηφοφορία του ΕΚΙ. Από τους εννέα αγαπητούς συνάδερφους οι δυο ήταν υποψήφιοι με το συνδυασμό του ΠΑΜΕ και αυτοί οι δυο έχουν την κύρια πολιτική ευθύνη για την εν λόγω μεταφορά των ψήφων.

4 Απρ 2012

Ο θάνατος του περιπτεράκου!

Επιβάλλεται Περικοπή του Εξωτερικού Χρέους και Επιστροφή στη Δραχμή για τη Σωτηρία της Ελλάδος

Παρότι  διαφωνώ  με  της  απόψεις  περί  έθνους  και  κοινής  πατρίδας εργαζόμενων και  καπιταλιστών  θεωρώ  το  άρθρο  πολυ  σημαντικό  καθώς  και  τα  σχόλια  που  το  συνοδεύουν , γι΄ αυτό  και  το  ανεβάζω!!!!

Γράφει ο Γιάννης -2
Απρίλιος 2012 και η Ελλάδα έχει οδηγηθεί στο έσχατο επίπεδο οικονομικής και υπαρξιακής εξαθλίωσης. Σε χρεοκοπία, αλλά και με χρέος 160% του ΑΕΠ, με πείνα και λαϊκά συσσίτια, παιδιά να λιμοκτονούν, και με αποστολές τροφίμων και βοήθειας από το εξωτερικό! Αυτή η τραγική κατάσταση είναι αποτέλεσμα μιάς σειράς από λανθασμένες ή άκαιρες αποφάσεις των ηγετών της τα τελευταία 40 χρόνια. Όπως δε συνήθως συμβαίνει, αυτά τα λάθη τα ακολούθησαν μιά μακρά σειρά από άλλα –γιατί ενός λάθους μύρια έπονται- που τελικά οδήγησαν τη χώρα στην πτώχευση, στα Μνημόνια, στην επιτήρηση της Τρόικας, και στην απώλεια μεγάλου μέρους της εθνικής της κυριαρχίας. Σε μιά ατίμωση του έθνους μας!
Στην κεφαλή των λανθασμένων αποφάσεων βρίσκεται η είσοδος στην ευρωζώνη το 2001 και η εγκατάλειψη  του εθνικού νομίσματος. Αυτή η εθνοκαταστροφική απόφαση, που ήρθε μετά την βεβιασμένη και χωρίς την κατάλληλη προετοιμασία είσοδο στην ΕΕ το 1981, οδήγησε τη χώρα με μαθηματική ακρίβεια στην σημερινή οικτρή οικονομική κατάσταση. Τα «Πακέττα» της ΕΕ έγιναν το εργαλείο που καλλιέργησε το πελατειακό πολιτικό σύστημα, διόγκωσε το Δημόσιο και την παρασιτική «εργασία», στέρησε τον ιδιωτικό τομέα από παραγωγικές δυνάμεις, και εξουδετέρωσε ένα θετικό επακόλουθο της ΕΕ, την άνοδο του ποσοστού των Ελλήνων με πανεπιστημιακή παιδεία. Η συμμετοχή στην ΕΕ μετατόπισε τη γεωργική παραγωγή προς προϊόντα της προτίμησης των ισχυρών εταίρων, με την εφαρμογή της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, αποδοχή της οποίας διευκολύνθηκε με τη βοήθεια των επιδοτήσεων.

1 Απρ 2012

Άκου, χρυσαυγίτη

Άκου, χρυσαυγίτη

όπως πιθανόν να καταλάβεις δεν απευθύνομαι στο μαυροτσούκαλο που παρουσιάζεται για φίρερ της οργάνωσής σου. Είναι γνωστή η υπόληψη που έχει στο διεθνές ‘’λευκό κίνημα’’ που τον αποκαλεί «μαύρο λίπος» (τάδε έφη Ρώσος φίρερ). Είναι γνωστή και η σχέση του με τις μυστικές υπηρεσίες, με στοιχεία από πρωτοκλασάτους της οργάνωσής σας που έπαψαν να είναι μέλη σας. Δεν απευθύνομαι στον άρειο  και πρώην υπαρχηγό σας, Περίανδρο, που επιχείρησε να εκτελέσει τον φοιτητή Δ. Κουσουρή το 98, στα δικαστήρια Ευελπίδων (είναι ακόμα στη φυλακή;). Δεν απευθύνομαι στον Χρ. Ρήγα που σας μάζευε στο μαγαζί του στον Άγιο Παντελεήμονα και ως βασική εργασία του ήταν η εκτέλεση συμβολαίων θανάτου (τα έχεις μάθει αυτά;). Δεν απευθύνομαι σε κάθε λογής εμπόρους όπως ο Παναγιώταρος ή ιδιοκτήτες γυμναστηρίου στα Χανιά ή συμβολαιογράφους από την Πάτρα ή κάθε λογής στελέχη με καβάντζες κι άκρες στην αστυνομία, στο στρατό, στη ‘’δικαιοσύνη’’ ή στα λεφτά της οικογένειας.
Απευθύνομαι σε σένα, το φτωχό, το νέο, τον κακομοίρη, που ενθουσιάζεσαι με τη ‘’ριζοσπαστική’’ ιδέα «εναντίον όλων» και στο τέλος χτυπάς ανελέητα φτωχούς και κακομοίρηδες μαύρους, μαλλιάδες κι άλλους «αριστεροαναρχοάπλυτους», κάνοντας υποκλίσεις σε όσους (και ξένους) συνεργάζονται με μαφίες και μπάτσους για τα ναρκωτικά, την πορνεία και τα όπλα ή κάνοντας έμμεσα πλάτη σε εμπόρους (και ξένους) που προστατεύονται από τα μορατόριουμ του συστήματος (μάθε κινεζικά και σκάσε, γιατί σε βλέπω πορτιέρη στην ελληνική china town). Γράφω σε σένα που είσαι πίσω από τα ΜΑΤ προστατευμένος κάθε φορά που ‘’συναντιόμαστε’’, που βγαίνεις με το σουγιά και σφάζεις. «Μπράβο συναγωνιστή» σου λένε και συ καμαρώνεις σα γύφτικο σκεπάρνι γιατί αναγνωρίζεται η δράση σου.  Όμως το «δεν θα αναλάβουμε ευθύνη» δεν σου το έχουν πει. «Εμείς θα λέμε ότι δεν τα κάναμε εμείς. Εσείς συνεχίστε να βαράτε, να μαχαιρώνετε». Μέχρι πότε όμως, νεαρέ, φτωχέ και κακομοίρη χρυσαυγίτη;