9 Οκτ 2012

Το σπέρμα κάνει χαρούμενες τις γυναίκες

Το σεξ μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την ψυχική διάθεση των γυναικών και να τις προφυλάξει από την κατάθλιψη, σύμφωνα με μία νέα μελέτη που διερεύνησε τις επιδράσεις των «ψυχοτρόπων» ουσιών που περιέχονται στο σπέρμα.
Όπως έδειξε η μελέτη, που πραγματοποιήθηκε από ερευνητές του Πολιτειακού Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης σε 293 φοιτήτριες, όσο περισσότερο εκτίθεται μια γυναίκα στο σπέρμα, τόσο λιγότερα καταθλιπτικά συμπτώματα έχει.
Όπως εξηγούν οι ψυχολόγοι Γκόρντον Γκάλαπ, Ρεμπέκα Μπερτς και Στίβεν Πλάτεκ στην επιθεώρηση «Archives of Sexual Behavior», η ιδέα ότι το σπέρμα επηρεάζει την ψυχική διάθεση των γυναικών πρωτοπεριγράφηκε το 1986.
Έκτοτε έχει διαπιστωθεί ότι το πλάσμα του σπέρματος περιέχει διάφορες χημικές ουσίες, πολλές από τις οποίες είναι γνωστό ότι βελτιώνουν την ψυχική διάθεση, αυξάνουν την τρυφερότητα, διεγείρουν τον ύπνο και ασκούν αντικαταθλιπτική δράση.
Μεταξύ αυτών συμπεριλαμβάνονται τεστοστερόνη, οιστρογόνα, ωοθυλακιοτρόπος ορμόνη (FSH), προλακτίνη, κορτιζόλη (εκτός από ορμόνη του στρες, είναι και ορμόνη που αυξάνει την τρυφερότητα), οιστρόνη (βελτιώνει την ψυχική διάθεση) και οξυτοκίνη (η «ορμόνη της αγκαλιάς» ή της τρυφερότητας, που «δένει» τον άντρα με την γυναίκα).
Το σπερματικό υγρό περιέχει επίσης θυρεοεκλυτίνη (TRH) που είναι αντικαταθλιπτική, μελατονίνη (είναι η ορμόνη του ύπνου) και σεροτονίνη (είναι ίσως η πιο γνωστή αντικαταθλιπτική ορμόνη).
«Πολλές από αυτές οι ουσίες», γράφουν οι ερευνητές, «έχει αποδειχθεί ότι απορροφώνται από το τοίχωμα του κόλπου, γεγονός που υποδηλώνει ότι το σπέρμα πιθανώς επηρεάζει την ψυχική διάθεση των γυναικών».
Η μελέτη
Για να διερευνήσουν κατά πόσον συμβαίνει αυτό, οι ερευνητές ζήτησαν από τις εθελόντριές τους να συμπληρώσουν ανώνυμα ερωτηματολόγια για τη σεξουαλική τους ζωή.
Τα ερωτηματολόγια περιείχαν, μεταξύ άλλων, ερωτήματα για τη συχνότητα των ερωτικών τους επαφών, το αν χρησιμοποιούσαν ή όχι προφυλακτικό, καθώς και το πόσος καιρός είχε περάσει από την τελευταία τους σεξουαλική επαφή.
Η πρόσφατη σεξουαλική δραστηριότητα δίχως προφυλακτικό χρησιμοποιήθηκε ως έμμεσος δείκτης της ποσότητας του σπερματικού πλάσματος που κυκλοφορούσε στον οργανισμό των εθελοντριών.
Κάθε εθελόντρια, εξάλλου, συμπλήρωσε και το επονομαζόμενο Beck Depression Inventory (είναι ένα ένα τεστ που αξιολογεί τα καταθλιπτικά συμπτώματα).
Τα ευρήματα
Όπως έδειξε η ανάλυση των στοιχείων, όσες εθελόντριες εκτίθεντο περισσότερο στο σπέρμα (δηλαδή δεν χρησιμοποιούσαν προφυλακτικό κατά τις ερωτικές επαφές τους) είχαν σημαντικά λιγότερα συμπτώματα κατάθλιψης απ’ ό,τι όσες «συνήθως» ή «πάντοτε» χρησιμοποιούσαν προφυλακτικό.
Οι εθελόντριες που δεν χρησιμοποιούσαν «ποτέ» προφυλακτικό είχαν επίσης λιγότερα καταθλιπτικά συμπτώματα από εκείνες που απείχαν εντελώς του σεξ.
Αντιθέτως, τα καταθλιπτικά συμπτώματα σε όσες χρησιμοποιούσαν «πάντοτε» προφυλακτικό ήταν εφάμιλλα με εκείνα των εθελοντριών που απείχαν του σεξ.
Η μελέτη έδειξε ακόμα ότι τα καταθλιπτικά συμπτώματα και οι απόπειρες αυτοκτονίας μεταξύ των γυναικών που χρησιμοποιούσαν προφυλακτικό, αυξάνονταν κατ’ αναλογίαν με την συχνότητα χρήσης του προφυλακτικού.
Στις εθελόντριες, εξάλλου, που έκαναν σεξ χωρίς προφυλακτικό, τα καταθλιπτικά συμπτώματα αυξάνονταν κατ’ αναλογίαν με το χρονικό διάστημα που είχε περάσει από την τελευταία τους σεξουαλική επαφή χωρίς προφυλάξεις.
«Τα ευρήματα αυτά είναι συνεπή με την πιθανότητα να ανταγωνίζεται το σπέρμα τα καταθλιπτικά συμπτώματα», σημειώνουν οι ερευνητές στο άρθρο τους.
Και συνεχίζουν: «Υποδηλώνουν επίσης ότι ο κόλπος μπορεί να απορροφήσει πολλά συστατικά του σπέρματος, τα οποία μπορούν να ανιχνευθούν στο αίμα (της γυναίκας) μέσα σε λίγες ώρες από την έκθεση σε αυτό».
Πρακτικά, τα ευρήματα αυτά σημαίνουν ότι το πόσο ευτυχισμένη θα νιώθει μια γυναίκα μετά το σεξ μπορεί κάλλιστα να εξαρτάται από την ποσότητα του σπέρματος που θα έχει δεχθεί και θα έχει απορροφήσει το σώμα της.
Η  αναρτηση  απο  εδω

1 σχόλιο:



  1. Οκτωβρίου 9, 2012 στις 11:34 πμ

    xberliner

    Το προφανές δεν βλέπουν στην έρευνα; Ότι μια γυναίκα που κάνει πολύ σεξ χωρίς προφυλακτικό είναι μια γυναίκα σε μόνιμη σχέση που πάει πολύ καλά (γι αυτό και το πολύ σεξ). Άρα κατά πάσα πιθανότητα είναι ευτυχισμένη και παίρνει αυτά που χρειάζεται από τη σχέση της (ασφάλεια, τρυφερότητα, σεξ χωρίς νταμπού κτλ κτλ.). Τη σύνδεση με το σπέρμα δεν τη βλέπω.

    Οκτωβρίου 9, 2012 στις 11:46 πμ

    sissa ben dahir

    Έπιπλέον, περιέχει πρωτεΐνες αλλά όχι τόσες ώστε να είναι παχυντικό.
    Συνεπώς αν προβληθεί άρνηση κατάποσης λόγω δίαιτας, δεν στέκει, μην την πιστέψετε.

    Οκτωβρίου 9, 2012 στις 12:57 μμ

    zeppos

    “Στις εθελόντριες, εξάλλου, που έκαναν σεξ χωρίς προφυλακτικό, τα καταθλιπτικά συμπτώματα αυξάνονταν κατ’ αναλογίαν με το χρονικό διάστημα που είχε περάσει από την τελευταία τους σεξουαλική επαφή χωρίς προφυλάξεις.”

    Υπήρξαν και εθελοντές δηλαδή;
    Μια ορέα ατμόσφαιρα μεταξύ των εθελοντών και των εθελοντριών που “έδωσαν” το σπέρμα και τους κόλπους τους τους για την πρόοδο της επιστήμης..

    Οκτωβρίου 9, 2012 στις 1:18 μμ

    kapetanios

    η αξιοπιστία της μελέτης τίθεται εν αμφιβόλω την στιγμή που είναι τοις πάσι γνωστό ότι η κλινική εικόνα της «ευτυ-χύσασας γυναικός» μόνο άτομο που έχει δεχθεί μελατονίνη(είναι η ορμόνη του ύπνου) δεν θυμίζει. Εκτός αυτού η έρευνα είναι ελλιπής καθότι και διότι

    α δεν περιλαμβάνει τα αποτελέσματα του σπέρματος εκ της πεολειχίας
    και βου . εκ του πρωκτικού έρωτα
    για να μπορέσει επιτέλους να πάρει επίσημη θέση και η εκκλησία μας, μέσω του Άνθιμου, για το φλέγων ζήτημα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Εδώ εκτονώνεστε ...