24 Ιουν 2012

«Keine Strafe für bestechliche Ärzte» (Δεν θα τιμωρούνται οι διεφθαρμένοι γιατροί)!



Του Μιχάλη Μιχελή
Το συγκεκριμένο ενημερωτικό σημείωμα, το αφιερώνω εξαιρετικά σ’ όλους τους ένθερμους διώκτες της θρασύτητας μερικών Ελλήνων γιατρών, που συνεχίζουν απτόητοι να παίρνουν ανερυθρίαστα φακελάκια!
Θα μπορούσε λοιπόν αυτή η παραίνεση της επικεφαλίδας, να είναι η προτροπή των διεφθαρμένων Ελλήνων συνδικαλιστών (της κλίκας των γιατρών), προς τα μέλη τους.
Θα μπορούσε αυτή η  διαπίστωση, να είναι η καταγγελία της Μέρκελ, του ΔΝΤ, του ΚΚΕ, των ΟΠ, κάθε συμπατριώτη μας, που πραγματικά γίνεται βορά των τρωκτικών, που νιώθουν ότι είναι θύματα του αίσχους.
Θα μπορούσε αυτή η καταγγελία, να είναι από τον τηλεοπτικά συνεντευξιαζόμενο πολίτη της χώρας μας, απέναντι στους γιατρούς που παραβιάζουν τις αρχές του Ιπποκράτη, που είναι επίορκοι ως δημόσιοι υπάλληλοι, που είναι τα δακτυλοδεικτούμενα μιάσματα της κοινωνίας!
Και όμως.  Είναι η απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Ομοσπονδιακής Γερμανίας!
Αυτό αποφάσισε στην Καρλσρούη, το αδιάβλητο τούτο όργανο, ο τηρητής της έννομης τάξης των ηθικολόγων Γερμανών, σε προσφυγή που έγινε από ιδιώτες, εναντίον γιατρών, που συνταγογραφούν  συγκεκριμένα φάρμακα, για να τα οικονομάνε!
Η ερώτηση αφορούσε τον κώδικα των δημοσίων υπαλλήλων και συγκεκριμένα εκείνο, που άπτεται των γιατρών ( Az GSSt 11.02 ), βάση του οποίου καθίσταται παράνομη (;) η χρηματοδότηση των γιατρών, από άλλες πηγές, εκτός του δημοσίου μισθού τους.
Το συγκεκριμένο ερώτημα εκκρεμούσε για μήνες και λύθηκε σήμερα. Το θέμα αφορούσε Γερμανό γιατρό, που είχε πιαστεί να παίρνει φακελάκι 18.000 ευρώ, από φαρμακευτική εταιρία, για παροχή υπηρεσιών του, μέσω της επιλεκτικής συνταγογράφησης. Το θέμα λοιπόν ξεκαθαρίστηκε! Οι γιατροί δικαιούνται ανεξαρτήτως της επαγγελματικής τους σχέσης (δημόσιο ή ιδιωτικό), να λαμβάνουν το 5%  ως προμήθεια, επί των φαρμακευτικών παρασκευασμάτων που χορηγούν.
Ο tempora . O mores!
*
Ο καπιταλισμός είναι ειλικρινής. Όποιος προωθεί τον πλούτο, αμείβεται καταλλήλως. Τα υπόλοιπα ηθικοπλαστικά, είναι για τους κοντόφθαλμους.


Ο καπιταλισμός χρειάζεται διαφημιστές. Το φάρμακο όπως αναφέρει το συγκεκριμένο σκεπτικό, παράγει ένα μεγάλο κύκλο εργασιών, όπου και το κράτος έχει έσοδα, για να τα διανείμει στη συνέχεια στη δημόσια υγεία. Το φάρμακο δεν έχει άλλο διαφημιστή από το γιατρό. Ο γιατρός λοιπόν αναλαμβάνει να κάνει το promotion (με το αζημίωτο φυσικά). Η ηθική λοιπόν σταματάει στη συνείδηση του καθ’ ενός. Αν από το φάρμακο στη συνέχεια έχεις παρενέργειες, μπορεί να ζητήσεις δικαστικά αποζημίωση (αν έχεις ζήσει). Αλλιώς αν κερδίσεις την υπόθεση, τα παίρνουν οι κληρονόμοι σου. (Κάτι σαν τις πολεμικές αποζημιώσεις των εκτελεσμένων στο Δίστομο και στα Καλάβρυτα, αυτό ακούγεται). Το γεγονός λοιπόν είναι, ότι το χρήμα εξουσιάζει πλέον σε όλη την έκτασή του κι αλίμονο στους ρομαντικούς.
Απ’ εκεί και πέρα, αυτή η απόφαση, βάζει έμμεσα και μια άλλη παράμετρο. Τον τιμοκατάλογο των χειρουργείων. Δηλαδή χειρουργεία 2,3,5,7 αστέρων. Η ελεύθερη αγορά, που σου επιτρέπει να διαλέξεις. Καλό σέρβις; Θα το χρυσοπληρώσεις! Με έξτρα γάζες υψηλών προδιαγραφών, ράμματα νανοτεχνολογίας, μηχανήματα παρακολούθησης υψηλής ευκρίνειας κλπ. Ο καθένας πλέον δεν χρειάζεται να δίνει κρυφό φακελάκι, αλλά φανερό bonus, για να έχει το άριστο treatment.
Αυτό πλέον επιτάσσει η ωμότητα της καπιταλιστικής αγοράς. Μέσα σ’ αυτό το χάος, τι να κάνει η Ελλάδα; Την κοιτίδα της ηθικότητας και της πάταξης της διαφθοράς;
Σ’ ένα κόσμο «μπουρδέλο» που προχωράμε ολοταχώς, δεν είναι μονάχα η Παραγουάη, που σας ανέφερα πριν λίγες μέρες,  που έχει γίνει σήμερα κόλαση. Η ωμή επέμβαση πλέον στη Δημοκρατία, όχι μέσω των στρατιωτικών, αλλά μέσω των δικαστικών αποφάσεων, συμβαίνει πλέον στην καρδιά της Ευρώπης.
Τα  σχολια  εδω

1 σχόλιο:

  1. Έτσι είναι ο ορθολογισμός στα άκρα.....

    Όπως και ο φιλελευθερισμός στα άκρα


    πολύ καλό κείμενο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Εδώ εκτονώνεστε ...