26 Απρ 2012

Ο θάνατος της ανθρωπιάς

Για να δείτε τι πάει να πει καπιταλισμός και αφεντικά.
Μία Αμερικανίδα, η οποία δώρισε το νεφρό της, ώστε η εργοδότριά της να μπορέσει να βελτιώσει τη θέση της στη λίστα αναμονής και να υποβληθεί σε μεταμόσχευση οργάνου, καταγγέλλει ότι απολύθηκε λίγο μετά την επέμβαση, σύμφωνα με προσφυγή της στην Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Πολιτείας της Νέας Υόρκης.
Η Ντέμπορα Στίβενς καταγγέλλει την πρώην εργοδότριά της, την εταιρία Atlantic Automotive Group, για διακρίσεις εξαιτίας των προβλημάτων που απέκτησε ύστερα από επιπλοκές στην επέμβαση και σκοπεύει να μηνύσει την εταιρία διεκδικώντας διαφυγόντα κέρδη και αποζημίωση για ηθική βλάβη.
Η εταιρία εμπορίας αυτοκινήτων στο Λονγκ Άιλαντ υποστηρίζει ότι η προσφυγή της Στίβενς είναι αβάσιμη.

"Όταν (η πελάτισσά μου) θέλησε να πάρει άδεια, την επέπληξαν και της φώναξαν. Αντί να επιδείξουν συμπόνια, ήταν πολύ εχθρικοί απέναντί της", δήλωσε ο δικηγόρος της Λέναρντ Λιντς χθες Τρίτη.



Η Στίβενς από το Χίκσβιλ της Νέας Υόρκης δήλωσε ότι τον Νοέμβριο του 2010 πληροφορήθηκε πως η Ζακλίν Μπρούτσα της Atlantic Automotive χρειαζόταν νεφρό. Η Στίβενς είχε εργαστεί σε εκείνη την εταιρία, αλλά τη συγκεκριμένη εποχή είχε προσωρινά μετακομίσει στη Φλόριντα.
Όπως λέει η ίδια, είπε στην Μπρούτσα ότι μπορεί να της δωρίσει το νεφρό της.
"Η Μπρούτσα αρνήθηκε, αλλά της είπε 'Ποτέ δεν ξέρεις, μπορεί μια μέρα να δεχτώ την προσφορά σου' ", αναφέρεται στην προσφυγή.
Η Στίβενς έμαθε ότι η εταιρία θα την επαναπροσλάμβανε κατά την επιστροφή της στη Νέα Υόρκη και λίγο μετά η Μπρούτσα της είπε ότι ένας πιθανός δωρητής δεν ήταν συμβατός και την ρώτησε αν ισχύει η πρότασή της.
Το νεφρό της Στίβενς δεν ήταν όμως συμβατό, αλλά συμφώνησε να το δωρίσει σε έναν άγνωστο από το Σεν Λούις του Μιζούρι ώστε η Μπρούτσα να μπορέσει να λάβει από άλλον δωρητή στο Σαν Φρανσίσκο συμβατό νεφρό.
Τον Αύγουστο οι γιατροί αφαίρεσαν το αριστερό νεφρό της Στίβενς και η γυναίκα επέστρεψε στην εργασία της ύστερα από ένα μήνα. Από την επέμβαση όμως προκλήθηκαν κάποια προβλήματα στα αγγεία του ποδιού της, στο στομάχι της, ενώ σύμφωνα με τον δικηγόρο της, απέκτησε και ψυχολογικά προβλήματα.
Στη δουλειά, η Μπρούτσα ήταν "απότομη και απαξιωτική", αναφέρει η προσφυγή. Η Στίβενς υποστηρίζει ότι δέχτηκε επίπληξη επειδή πήρε αναρρωτική άδεια και ότι υποχρεώθηκε να μεταφερθεί σε άλλο γραφείο όταν παραπονέθηκε στο τμήμα ανθρωπίνου δυναμικού για την συμπεριφορά της Μπρούτσα.
Στις 11 Απριλίου η εταιρία την απέλυσε επικαλούμενη χαμηλή απόδοση.
Ο δικηγόρος της Στίβενς υποστηρίζει ότι η προσφυγή κατατέθηκε στην Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων την περασμένη εβδομάδα καθώς αυτό είναι ένα απαραίτητο βήμα πριν από την ομοσπονδιακή αγωγή κατά της Μπρούτσα και της εταιρίας.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ εκτονώνεστε ...