18 Απρ 2012

Ισπανία: ποινικοποιούνται τα ηλεκτρονικά μηνύματα!

Στην Ελλάδα, επί Καραμανλή του νεότερου, είχε ποινικοποιηθεί η κουκούλα.
Στην Ισπανία τώρα, η δεξιά κυβέρνηση ποινικοποιεί τα ηλεκτρονικά μηνύματα, που παροτρύνουν σε καταλήψεις χώρων και σε βίαιες συγκρούσεις. Από 4 ως 10 χρόνια φυλακή ο ένοχος, 2 χρόνια ο προπαγανδιστής.
Κι εκεί (στην  Ισπανία), κατηγορείται η αστυνομία ότι υποκινεί προβοκατόρικα ταραχές και σπασίματα στις διαδηλώσεις. Μάλιστα έχουν καταγραφεί περιστατικά στο  Youtube.
Επειδή λοιπόν πλησιάζει η 15η Μαΐου ( η πρώτη επέτειος των «Αγανακτισμένων»), παίρνονται αυστηρά αστυνομικά μέτρα, για να μην υπάρχει έξαρση των ταραχών, δεδομένο ότι έχουν παρθεί αντιλαϊκές  αποφάσεις επί το εισοδημάτων, που ανεβάζουν την φτώχεια και την ανεργία ( συνημμένη φωτογραφία).
Όποιος λοιπόν καλεί εγρήγορση από το Facebook και το Twitter, μπαίνει πλέον στο στόχαστρο του νόμου.


Οι δικαστές στην πλειοψηφία τους συνηγορούν υπέρ των μέτρων. Ήταν βλέπετε κι εκείνη η επίθεση των οικολόγων στη Ναβάρα, που πέταξαν τρεις τούρτες στα μούτρα κάποιων επισήμων, που τους έκανε να εξαγριωθούν. Γιατί και στην Ισπανία τ’ αβγά, μαζί με τις πουτίγκες, πάνε κι έρχονται, στα κεφάλια των «δακτυλοδεικτούμενων».
Η ιστορία είχε γίνει σε μια κινητοποίηση των Βάσκων Πράσινων, εναντίον της κατασκευής μιας γραμμής τρένου, ταχείας κυκλοφορίας.
Τώρα οι συλληφθέντες κινδυνεύουν με ποινές 4-10 χρόνων.
 Μιχάλης Μιχελής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ εκτονώνεστε ...