4 Μαρ 2012

Γαργάρα οι τζάμπα μαγκιές από την Δια Βίου, για τους Γιαννιώτες μαθητές


Κατανόηση για την «οργή και το θυμό» που υπάρχει στην ελληνική κοινωνία, αλλά και μεταξύ των μαθητών που πρόσφατα εκφράστηκαν με χειρονομίες προς την εξέδρα των επισήμων κατά την παρέλαση στα Ιωάννινα για την 99η επέτειο από την απελευθέρωση της πόλης, εξέφρασε η υπουργός Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου, παραδεχόμενη ότι ήταν λάθος της να αντιδράσει αρχικά «εν θερμώ».

«Σε μια εποχή, που η ζωή σε κάθε οικογένεια αλλάζει δραματικά και τα νέα παιδιά δεν βλέπουν ελπίδα και προοπτική, είναι κατανοητό να υπάρχει οργή και θυμός. Με οργή, θυμό, αλλά πέρα από τους κανόνες συμπεριφοράς της κοινωνίας μας, εκφράστηκαν και οι μαθητές στα Γιάννενα, προσφάτως, στην παρέλαση. Εν θερμώ αντέδρασα και εγώ απέναντι στο γεγονός ως υπουργός Παιδείας. Λάθος!» δήλωσε την Κυριακή η κυρία Διαμαντοπούλου.


Κατά την παρέλαση στα Ιωάννινα, μαθητές μούντζωσαν προς την εξέδρα των επισήμων. Η υπουργός Παιδείας δήλωσε την επομένη, 22 Φεβρουαρίου: «Το χθεσινό φαινόμενο είναι απαράδεκτο και νομίζω ότι λύπησε βαθιά όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες. Προσέβαλε μια εθνική ημέρα, το συμβολισμό μιας πόλης και προσέβαλε περισσότερο αυτούς που το έκαναν και όχι αυτούς στους οποίους απευθυνόταν. Ας αφήσουμε μακριά τα νέα παιδιά από όλες τις πολώσεις και τις συγκρούσεις, που έχουν πολλών ειδών χαρακτηριστικά.»

Σημείωση: Τα ΝΕΑ “προστατεύουν” τη Δια Βίου, “ξεχνώντας” να αναφέρουν τις απειλές της κατά των μαθητών. Οι πλήρεις δηλώσεις της κ. Άννας (τ’ όνομά της το μικρό) εδώ . Το ωραίο  είναι ότι χωρίς την τελευταία παράγραφο, η σημερινή δήλωση μετανοίας δεν έχει νόημα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ εκτονώνεστε ...